luni, ianuarie 13, 2014

mai aproape

acasa. Am venit fara ea. A trecut ceva timp.

Am visat-o azi-noapte. Se facea ca o cunosteam pe o banca in negura unei nopti pierdute dar luminata de martorii marilor povesti de viata. Radea si vorbea tare. Poate mult prea tare uneori dar radea si zambea cu ochii.

Pe tine nu te-am vazut niciodata. Cred ca imi vei arata altceva. Chipul tau frumos si undeva in capat de sunet cuvinte ca actor, povesti si "cand e ziua ta".

A plecat dar nu inainte de a ma invita la o piesa de teatru. Frumos, elegant "daca vrei sa vii, luni la 6".

Vin, cum sa nu vin, vin ca m-ai poftit.

Am vrut, nebunul din mine vroia, dar era sambata noapte.

Am ajuns acasa cu ochii pe ceas. Mai ales pe rotita aia care da "timpul" inainte sau inapoi. Mama ce ma rugam de ea sa se personifice asa doar ca sa ma ajute!

Luni. Am intrat in teatrul de care abia daca stiam ca exista. Avea o palarie trasa pe ochi strengareste si era atenta la ceva de pe biroul ei de la intrare. Suparata sau doar serioasa, cu un zambet parca un pic smuls zice "Ai venit.."

Am intrat intr-o sala mica cu aer si culoare de teatru. M-am asezat in linistea aia soptita, in asteptarea pies ei. N-a venit dar a inceput piesa. Liniste, mi-am verificat telefonul ca nu cumva sa fac vreo nefacuta. L-am inchis ca sa opresc timpul. S-a asezat la cateva scaune in fata mea.

Am primit folclorul cel de acasa cu jale si cu bucurie. L-am privit si l-am absorbit.
Am stat si am asteptat-o afara, gandindu-ma doar la privirea aceea de pe banca.

A iesit cu privirea in jos, evitandu-ma. Ascundea o cicatrice mica dintr-o poveste copilareasca. Am zambit cand am aflat si parca vroiam sa o intreb daca vrea sa ne plimbam.

Candva, tarziu, tot in noapte ne-am plimbat si m-am asezat pe iarba ca pe covorul meu de acasa. Zambea iar doar ca nu mai radea atat de tare si cuvintele ii erau controlate.
Atunci, am venit cu ea acasa si m-am trezit fara ea.

Mi-am zis apoi: "linistea in care pot fi langa ea e cea din somn, din visele in care intunericul, fumul si beat-ul din boxe ma imping sa dorm cu atentie.

Si beat-ul asta, parca e o pendula. Muzica e timp. Cu cat o auzi mai des timpul a si trecut."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
;