luni, ianuarie 04, 2010

Unele lucruri nu se schimba?

Nu se schimba ura fata de unii dar fata de altii da, nu se schimba dragostea fata de unii ci doar fata de altii, nu se schimba evolutia noastra ci doar generatiile. Se schimba viata de generala cu cea de liceu ca mai apoi sa te arunce-n facultate si sa te scuipe-n viata. De acolo nu te schimbi pentru ca nu vrei dar te schimbi cand nu mai vrei, pentru ca nu ai de ales.

Invat ca schimbarea vine, atunci cand ti-o doresti... dar vine si atunci cand nu ti-o doresti. Vine ca sa ajute, atentionind ca te-ai apropiat prea mult de certitudine. Ia forme diverse: de la cea mai banala actiune ce te inconjoara pana la cel mai complex lucru care te patrunde.
"Lupul isi schimba blana dar naravul ba"... oare lupul asta nu accepta nici o provocare? Ia sa-si schimbe el si blana si naravul si sa dea peste gura tuturor celor care-l dau exemplu, intimidind incercarile multora de a se schimba. Evolueaza societatea, evolueaza si lupul. Daca l-ai stii p-ala cu lupul! Bun banc! Buna motivatie! Dar mai sunt si altele, nu se rezuma totul la a ta.
Ei bine se schimba tehnologia, se schimba modul de a pierde timpul. De la fotbalul din curtea scolii sau terenurile inchiriate si frunza din spatele blocului, la haifaiv si feisbuc, la pesepe si icsbocs, mai nou blogspot. E distractie, ce mijto! Eh, mai stau un pic mami si dup-aia ma intorc la treaba. Cum sa fac bani pentru maine?
Pai pentru maine inca nu stiu cum. Si mai distractiv e ca nu sunt singurul, deci am putea sa ne strangem cu totii si sa ne jucam daca tot nu avem treaba. Dar nu cred ca se poate. Multi va jucati singuri si credeti ca e treaba de treaba. Nu stiti voi ce-i aia joaca. Bine ma, ca voi.Iar distractie! Dar tot trebuie sa fac bani! Acest "trebuie sa fac bani" il aud zilnic de la n persoane. Pai...saaa vedeeeem... Banul atrage tot, de la ban am ajuns la cado, de cado la mita, de la mita la birocratie, de la birocratie la ilegalitate, de la ilegalitate la infractiune, de la infractiune la bataie de joc, de la bataie de joc am ajuns la unii dintre ei,sau..dintre noi. Deci tot oameni.Pai ne schimbam? Hai sa ne schimbam! Ori geaca de fas cu geaca de piele sau tenesii cu adidasii...totul ca sa aratam mai bine. Dupa ce "stergem cu buretele" pe ici p colo poate iesim in lume curati si prin interior. Buretele ala ar sterge p multi la gura de prostie... cam atat! De acolo, ne pricepem sa stam, sa ne uitam si sa ne uimim, unii pe altii, ca asa e frumos. Unii vor mai mult, altii mai putin, dar sa-i vezi cand se schimba in cei care vroiau mai mult si vor mai putin si cei care vroiau putin si ... ajung sa se multumesca [urma cei care vroiau putin si ajung sa vrea mai mult(trecem peste, nu-s importanti hapsanii)]. Ei bine, am auzit ca se schimba lupul ala si pleaca in lume sa le zica bancul cu el, nu zicala care a obisnuit urechea fiecaruia. Ei bine, banul asta te multumeste dar nu-ti aduce aminte ca trebuie sa lasi si ceva in urma. Inainte de toate e seriozitatea, vine el si banul dar trebuie invatat ca nu totul i se cuvine ci ca daca e cuminte are voie sa asiste si el cu umilinta atunci cand satisfactia de pe urma muncii ajunge in inimile noastre. Asa i-as vedea eu, personal, rolul. Dar luati-l voi sa va alerge cat eu mai stau sa ma gandesc cum sa-i pun piedica, doar ma pricep.
Pana atunci,sper sa nu ma intalnesc cu lupul si sa vrea sa-mi zica bancul cu el, ca as fugi ca voi toti si m-as face om doooar cand ar trebui sa-mi fie frica. Gresit dragii mei.
Frica trebuie sa ai mereu! Asa vrea bunul Dumnezeu!
Ne ajuta el si sa ne schimbam ca doar asta trebuie sa facem pe pamantul asta, sa devenim mai buni. Putem!Avem capacitatea asta!

1 comentarii:

adniana spunea...

Foarte frumos:)

Trimiteți un comentariu

 
;