duminică, februarie 07, 2010

nevoia de mare

E ciudat sa simti ca cea mai puternica dorinta care salasluieste in adancul sufletului este dorinta de a te afla in buza marii.E ciudat sa o simti cum da din coate incercand sa ia fiinta.E si mai ciudat sa o infrunti obligat de circumstante.

Ma visez pe plaja. Parca aud vantul si valurile iar undeva in departare o melodie de-a lui Alifantis. Daca te-as pune cu urechea pe pieptul meu ai auzi marea ca-n scoicile alea de le gasim atat de greu.
Mi-e dor de mare.Mi-e dor de blugii sumeticati si de nisipul rece sub talpi. Mi-e dor sa stau noaptea pe plaja si sa numar luminile vapoarelor din larg. Mi-e dor sa beau din sticla de doi litri cu bere de langa si sa numar din nou si sa nu-mi mai iasa numaratoarea. Mi-e dor de Lucky-ul cu nisip pe el. Mi-e dor de apa rece si uneori calie. Mi-e dor sa stranut cand ies din apa. Mi-e dor sa ma asez pe nisip si sa se lipeasca de mine. Mi-e dor de toate astea si parca vara n-as putea zice vreodata "mi-e dor de iarna, de zapada, de munte". Stiu ca nu e corect. Imi pare rau Iarna. Esti frumoasa in felul tau dar te insel cu gandul. Mi-e dor de vara mea si marea mea, de valurile mele si vantul meu.
Mi-e dor de sticla cu bere vesnic rece din care beau o gura. Mai stau un pic. Trag un fum si fredonez incet : " e frumooos... e prea frumooos la tine-n suflet, e tarziuuu... e prea tarziu la mine-n gaaand..."

2 comentarii:

Andra spunea...

:)
joaca-te cu gandul...lor ;))
je,andra (anonima)

Alina spunea...

Si de stratul de nisip care ramane in cada, dupa primul dus facut odata ce-ai ajuns acasa. Si de caldura din cort de la 8 dimineata. Si de ameteala de-o secunda care te ia cand te uiti prea mult la valurile de la mal, care vin si pleaca. Si de senzatia misto de eliberare amestecata cu un pic de teama, cand intri in mare noaptea si nu vezi la trei metri in fata. Si de senzatia ca esti singurul om de pe pamant, cand inoti fara nimeni in jur si fara nimic pe tine. Si de berea de la 4 dimineata. Si, si, si. Sa vina caldura aia odata! :)

Trimiteți un comentariu

 
;